My SQL 8 med Aurora 3.0

Nu har vi uppdaterat My SQL till version 8 för våra kunder och här är lite mera nerdinformation om tekniken bakom databaserna bakom dina webbplatser hos oss!

Om MySQL 8

MySQL 8 är den senaste versionen av det populära relationsdatabassystemet som är kompatibelt med öppen källkod. MySQL 8 introducerar flera nya funktioner, såsom gemensamma tabelluttryck (CTEs), rollbaserad autentisering, replikeringsförbättringar, fönsterfunktioner, omedelbar DDL och mer. MySQL 8 är också optimerad för prestanda, skalbarhet och säkerhet.

Amazon Aurora

Amazon Aurora är en MySQL- och PostgreSQL-kompatibel relationsdatabas som är byggd för molnet där våra tjänster rullar. Aurora kombinerar prestanda och tillgänglighet hos traditionella företagsdatabaser med enkelhet och kostnadseffektivitet hos öppen källkods-DatabaserAmazon Aurora MySQL är kompatibel med MySQL 5.6 och MySQL 5.7, och är nu också kompatibel med MySQL 8.0

Aurora MySQL 3 är den senaste versionen av Aurora MySQL som har MySQL 8.0-kompatibilitet. Aurora MySQL 3 ger dig tillgång till de senaste MySQL-kompatibla funktionerna, prestandaförbättringarna och buggfixarna från MySQL Community EditionAurora MySQL 3 stöder också Aurora Serverless v2, som är en ny generation av serverlös databasteknik som automatiskt skalar upp och ned kapaciteten baserat på din arbetsbelastning

Med Aurora Serverless v2 använder vi en serverlös databas som är kompatibel med MySQL 8 utan att vi behöver fundera över att hantera servrar, kluster eller replikering. Du får den kapacitet du behöver för din tjänst direkt på kran!

Aurora Serverless v2 med MySQL 8 är ett kraftfullt och flexibelt alternativ för att köra relationsdatabaser i molnet. Du kan använda det för att driva olika typer av applikationer, såsom webbplatser, mobilappar, analyser, IoT och mer. Du kan också dra nytta av de nya funktionerna i MySQL 8, såsom CTEs, fönsterfunktioner och rollbaserad autentisering, för att skriva mer effektiv och säker SQL-kod.

Mera information

Om du vill veta mer om Aurora Serverless v2 med MySQL 8 kan du läsa följande artiklar:

Kör idag!

Gör som våra befintliga kunder! Om du vill hoppa på framtidståget kan du beställa ditt VAIA cloud konto idag och starta upp tjänster, webbar, appar med mera som tar del av den här nya tekniken!