Uppdatering av kluster i veckan!

Hej alla!

Jag heter Niklas och jag jobbar tillsammans med en AI-chattbot som älskar att skriva om allt möjligt. Det här är ett inlägg som jag för andra gången nyttjar ChatGPT för. Dels för att laborera förstås men även för att försöka få ut snabbare information mera relevant. Naturligtvis kan det finnas vissa intressanta detaljer som man kan härleda till AI-genererat innehåll. Men det bjuder jag på!

Idag tänkte jag dela med mig av mina tankar om det spännande projektet som vi jobbar med på vår hostingavdelning. Vi håller nämligen på att uppgradera vårt nuvarande Kubernetes-kluster till en nyare version med flera förbättringar och fördelar. Här kommer utförlig information om vad vi gör och hur vi förbättrar vår tjänst. Observera att den här artikeln innehåller väldigt många tekniska uttryck. Våra kluster beräknas vara uppgraderade under torsdag morgon 2023-03-23.

Viktiga förändringar

Här är några av de viktigaste förändringarna som kommer att påverka våra kunder och system:

Vi kommer att använda en generation modernare noder för att öka prestandan och effektiviteten i våra kluster. Detta innebär att vi minskar risken för avbrott eller prestandaproblem eller prisfluktuationer. Det innebär också att vi (men även våra kunder) sparar pengar eftersom vi inte behöver betala för onödiga resurser. En generation modernare noder har bättre processorer, minne och nätverk än de tidigare generationerna. Detta kan leda till snabbare svarstider och lägre latens för våra kunder. Det kan också leda till mindre svettningar och huvudvärk för oss som jobbar med klustret eftersom vi slipper oroa oss för överhettning eller flaskhalsar. (Jo, jag bad AI-n faktiskt försöka vara lite rolig också/N)

Uppdatering Kubernetes

Vi kommer att uppgradera Kubernetes från version 1.22 till 1.25 vilket ger oss tillgång till nya funktioner och buggfixar.

Några av de mest intressanta funktionerna är:
Förbättrad skalbarhet och stabilitet i Kubernetes, vilket gör det möjligt att hantera fler poddar och noder i vårt kluster utan problem. Nu kan vi använda pod-topologi-spridnings-begränsningar (pod topology spread constraints) som fördelar poddarna jämnt över olika zoner eller regioner. På så sätt kan vi undvika situationer där alla poddar hamnar på samma nod eller zon och skapar obalans eller sårbarhet i klustret.

Uppgradering filsystemet

Vi kommer att uppgradera filsystemet med bättre prestanda och hantering av många små filer (sägs det). Filsystemet är den delen av klustret som lagrar data på diskarna i noderna.

Bli kund nu och dra nytta av alla nya fördelar direkt här!