DKIM implementeras i VAIA epost

DKIM har vi inte kunnat implementera tidigare när vi inte haft stöd för detta i våra dns-servrar. I och med vår nya dns-drift har vi sett över möjligheterna att implementera DKIM nu för våra kunders domäner och kan äntligen berätta att nu kör vi! Sedan några dagar tillbaka kommer DKIM aktiveras på 25 domäner per dag.

Behöver du göra något som befintlig kund?

Nej, du behöver inte göra någonting! Du kan fortsätta e-posta precis som förut, detta påverkar inte dig och du behöver inte göra några förändringar eller inställningar för att ta del av den här nya funktionen.

Men varför DKIM då, behövs det och vad är det?

För att svara på den frågan tog jag mig en titt på wikipedia som har en alldeles utmärkt förklaring på detta så jag citerar direkt därifrån här:

DomainKeys Identified Mail (DKIM) är en autentiseringsmetod för e-post. Den gör det möjligt för en mottagare att verifiera att ett mail verkligen har skickats från den domän som står som avsändare. Systemet bygger på att avsändarens e-postserver signerar det utgående meddelandet med asymmetrisk kryptering. Mottagaren kan sedan använda den publika nyckeln, som finns publicerad i DNS, för att verifiera signeringen. Metoden är effektiv för att bekämpa nätfiske och till viss del även skräppost. Den stora fördelen med DKIM framför bland annat SPF är att DKIM tillåter att meddelanden eftersänds.

Så, det betyder att om du skickar ett e-postmeddelande till en av dina kontakter så kommer ditt mail att signeras ”i bakgrunden” typ sättas en liten poststämpel på. När din kontakts mailserver tar emot meddelandet så kollas den här ”stämpeln” eller signeringen mot vad som finns i dns-servern där du har din domän. Om det ser ok ut så kommer ditt mail att levereras till mottagaren. Om det inte är ok, är risken hög att mailet inte är skickad från rätt avsändare och mottagarens mailserver kan stämpla mailet som spam eller till och med ta bort det.

På det här sättet så förbättras leveransen av dina mail till dina kontakter, under förutsättning förstås att den mottagande servern faktiskt kollar DKIM, och det blir faktiskt fler och fler som gör denna check numera. Det här är helt enkelt ett sätt att göra din e-postleverans säkrare och bättre!

Kostar tjänsten något extra?

Nej, alla kunder premieras av vårt säkerhetsarbete och vi vill hela tiden göra våra tjänster bättre och mera prisvärda.

Jag vill köpa tjänsten och få bättre mailhantering!

Självklart får du det, här hittar du länk till vårt beställningsflöde!

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du delta i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *