Ny version av WordPress släppt, 4.8

Nu har nya versionen av WordPress kommit! Version 4.8.

wordpress 4.8

Några av nyheterna

Bildwidget

Nu kan alla WordPress-användare lägga till en bild i en widget utan att behöva kunna html. Det är bara att välja rätt bild i direkt i widgetinställningarna. Du kanske vill lägga in en porträttfoto eller en bild från dina äventyr under det senaste veckorslutet? Det har aldrig varit enklare.

Videowidget

En välkomstvideo är ett underbart sätt att få din webbplats att kännas mänskligare. Nu kan du lägga till valfri video ur ditt mediabibliotek till sidopanelen på webbplatsen med den nya video-widgeten. Använd detta till att visa en välkomstvideo som ger en introduktion om din webbplats eller för att berätta om ditt nyaste och bästa innehåll.

Ljudwidget

Podcastar du, är du musiker eller en hängiven bloggare? Nu har det blivit jätteenkelt att lägga till en widget med en ljudfil. Ladda upp ljudfilen till mediabiblioteket, gå till widgetinställningarna och välj filen, så är det klart! Du kan även använda detta för att lägga till en mer personlig välkomsthälsning för dina besökare!

Widget med formaterad text

Denna funktion förtjänar en festparad utmed Storgatan. Nu finns verktygen för formatering inbyggd direkt i text-widgetar. Det är bara att lägga till en widget där du vill och sätta igång att formatera. Skapa listor, markera några ord och lägg enkelt till länkar. Ha kul med dina nyvunna formateringsmöjligheter och se hur mycket du kan göra på bara några minuter.

Hur uppgraderar jag?

Du kan uppgradera till nya versionen av WordPress direkt ifrån din wp-admin. Glöm inte att säkerställa du har gjort en backup innan du genomför uppdateringen ifall någonting skulle strula för dig. Efter uppdateringen är gjord kan du läsa om alla nyheterna direkt i admin.

Nyfiken redan nu och vill veta mera? På den här sidan kan du läsa mera om nyheterna!