Matomo – Webbstatistik på dina villkor

I takt med att behovet att kontrollera sitt eget data ökar så har plattformen Matomo blivit allt mera populär bland våra kunder. Det här är ett sätt att komma ifrån bland annat Google Analytics och ta makten över sina egna data och sin egen webbplats statistik.

Matomo är en kraftfull och anpassningsbar webbstatistikplattform som ger dig insikter i besökares beteende på din webbplats. Med möjligheten att drifta dina egna Matomo-servrar i vår kundzon, ger vi dig fullständig kontroll över dina data och integritet samtidigt som du får tillgång till djupgående analyser och rapporter för att förbättra din webbplatsprestanda och användarupplevelse.

Funktioner

  1. Självdriven Matomo-server: I vår miljö kan du enkelt starta och hantera din egen Matomo-server. Detta ger dig fullständig kontroll över datainsamlingen och analyserna, och du behöver inte oroa dig för tredjepartsdatahantering.
  2. Anpassningsbara rapporter: Matomo erbjuder omfattande rapporter om besökares aktiviteter på din webbplats, inklusive sidvisningar, besökskällor, enhetsinformation och mycket mer. Anpassa rapporterna efter dina behov för att få djupgående insikter.
  3. Realtidsdata: Få ögonblicklig insikt i realtid om besökares beteende och aktivitet på din webbplats. Detta gör att du snabbt kan reagera på förändringar och optimera din webbplats för bättre resultat.
  4. Användarövervakning: Följ individuella besökares beteende över tid och förstå hur de interagerar med din webbplats. Detta kan hjälpa dig att anpassa innehåll och funktioner för att bättre tillgodose deras behov.
  5. Målspårning: Definiera och spåra mål för din webbplats, såsom konverteringar, klick på länkar och nedladdningar. Detta hjälper dig att mäta framgång och identifiera områden som kan förbättras.
  6. E-handelsanalys: Om du driver en e-handelswebbplats kan Matomo hjälpa dig att analysera köpbeteende, kundkorgar och konverteringsfrekvenser för att optimera din försäljning.
  7. Integrerbarhet: Matomo kan enkelt integreras med andra verktyg och plattformar, såsom CMS:er, e-handelsplattformar och CRM-system, vilket gör det till en mångsidig lösning för att samla in och analysera data.

Fördelar:

  1. Datasekretess och integritet: Genom att hantera din egen Matomo-server i vår kundzon kan du säkerställa att dina data förblir privata och skyddade från tredje part.
  2. Anpassningsbarhet: Skräddarsy Matomo efter dina specifika behov och mätvärden för att få exakt den information du behöver.
  3. Fullständig kontroll: Du har fullständig kontroll över datainsamling, lagring och analys, vilket ger dig en nivå av insyn och styrning som inte är möjlig med externa tjänster. Du kan förstås lägga till flera webbplatser på din server.
  4. Realtidsinsikter: Få ögonblicklig återkoppling på besökares aktivitet och prestanda, vilket gör det möjligt att snabbt anpassa och optimera din webbplats.
  5. Affärsanalys: Matomo ger dig djupgående insikter för att fatta bättre affärsbeslut och maximera din webbplats framgång.

Egen Matomo-server för bättre prestanda

Förutom ovanstående fördelar så slipper du förstås prestandaförluster på din egen webbplats eftersom Matomo körs på en helt egen server på ditt konto. Då det idag går köra Matomo direkt genom ett plugin så kan man snabbt komma igång med statistikinhämtning för små webbplatser. Om du däremot har en lite större etablerad webbplats med fler besökare kommer belastningen snabbt att märkas av och din webbplats prestanda kommer att påverkas negativt. Därför rekommenderar vi många kunder att spinna igång sin egen matomoserver för att avlasta WordPressinstallationen och få bättre svarstider.

Kör igång i Vaia cloud nu och kicka igång din Matomo-server idag!