Kundzonen och VAIA Hosting – Del 9 Redirects

Ibland kan det hända att du vill göra sk redirects, antingen via 301(permanent) eller 302 (temporärt) pga olika skäl, t.ex om du har en ny site och inte vill tappa seo-rank, eller om du har flera domäner som du t.ex vill koppla till olika språk på din site. I det här exemplet visar vi hur vi kopplar en specifik domän till en undersida på vår testsite. Logga in i kundzonen, sök åt din tjänst och din site. Klicka på alternativet Redirects.

Skapa en ny redirectregel

Klicka på knappen ”Create new redirect rule

Ange ett namn på din regel. Skriv sedan in vilken path som ska redirectas och sedan var besökarna ska landa i New target URI. Om du vill göra avancerade redirects välj dynamic redirect… Ange sen vilken typ av Redirect du vill göra 301=Permanent och 302=Temporärt. Klicka sen på knappen Add redirect rule.

Glöm inte att du måste stoppa och starta din site igen i kundzonen för att redirects ska aktiveras.

Observera att Request URI i det här exemplet inte har en avslutande /. Så det är en exakt URI detta dom som kanske surfar på din sida och klickar på länken kontakt som har en avslutande / kommer den gamla sidan kontakt att visas.

0 kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du delta i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *