Bildoptimering i Imagify.

7 anledningar till varför du ska optimera bilderna på din webbplats

Bilder är en oumbärlig del av nästan varje webbplats. De kan göra din webbplats visuellt tilltalande och locka besökare, men om de inte är optimerade kan de också vara en stor nackdel för din webbplats.

Här är sju starka skäl till varför du bör optimera bilderna på din webbplats.

 1. Snabbare laddningstider
  Detta är en av de mest uppenbara fördelarna med bildoptimering. Mindre bildstorlekar betyder snabbare laddningstider. Snabba sidor är avgörande för att behålla besökare och kan också förbättra din webbplatsens rankning i sökmotorer.
  Vi ser ofta att bilder laddas upp direkt från kameran och de är då många Mb i storlek, vilket har en mycket negativ inverkan på laddningstiden.
 2. Förbättrad användarupplevelse
  Besökare uppskattar en snabb och smidig webbplats. När dina bilder är optimerade, blir sidan snabbare att ladda, vilket gör det enklare och trevligare för användare att navigera på din webbplats.
 3. Bättre mobilanpassning
  I en tid när många användare besöker webbplatser från sina mobila enheter, är bildoptimering för mobilavgörande. Optimerade bilder laddar snabbare på mobila nätverk och enheter, vilket resulterar i en förbättrad mobilanvändarupplevelse.
 4. Sparar lagringsutrymme
  Genom att minska bildfilernas storlek sparar du på serverns lagringsutrymme, vilket kan vara särskilt värdefullt om du har en många bilder på din webbplats.
 5. SEO-fördelar
  Sökmotorer, som Google, gillar snabba webbplatser. En snabbare webbplats kan påverka din webbplats positivt i sökresultaten och därmed öka din synlighet och trafik.
 6. Bättre konverteringsgrad
  Snabbare laddningstider kan öka din webbplats konverteringsgrad. Det är särskilt viktigt om din webbplats är inriktad på e-handel eller om du har call-to-action-element som du vill att besökare ska interagera med.
 7. Flexibilitet och kvalitet
  Bildoptimering behöver inte betyda kompromisser när det gäller bildkvalitet. Det finns format som WebP som kan bevara hög kvalitet samtidigt som de minskar bildstorleken. Du har flexibilitet att hitta rätt balans mellan storlek och kvalitet.

Slutsatsen är att bildoptimering är en viktig del av att skapa och underhålla en effektiv och användarvänlig webbplats. Genom att investera tid och resurser i att optimera dina bilder kan du dra nytta av snabbare laddningstider, bättre användarupplevelse, förbättrad mobilanpassning och andra fördelar som kan hjälpa din webbplats att sticka ut i den digitala världen. Så se till att dina bilder är i sitt bästa skick och optimera dem för en bättre webbplats!

Bildoptimering i WordPress

Är din webbplats byggd på WordPress finns det många tillägg som kan hjälpa dig. Den största fördelen med att använda ett tillägg för att hantera detta är att bilderna automatiskt optimeras när du laddar upp dem till din webbplats. Det sparar tid och säkerställer att alla bilder är optimerade.

Översikt över besparing genom bildoptimering i Imagify.

Vi på VAIA använder tillägget Imagify på våra kunders webbplatser. Det fungerar bra, har enkla inställningar och har en bra prismodell baserat på ditt behov.

Det finns många andra alternativ
ShortPixel
TinyPNG
Kraken
EWWW Image Optimizer
Optimole
WP Smush

Läs mer om bildoptimering i WordPress i vår kundskapsdatabas.

Låter det intressant?

Kontakta oss så hjälper vi dig att förbättra prestandan på din webbplats.